fbpx

Juhlan aika

Mie rakastan juhlia! Semmosia sopivan pieniä, sopivan rennosti ja sopivan kesäisesti. Viime kesänä saimma juhlia esikoistyttären rippijuhlia lähipiirin kanssa, ja tuntui tosi hyvältä järjestää kotiin puutarhajuhlia. Ensi kesälle on jo suunnitteilla juhlia yhen tärkeän tyypin pyöreät ❤️ Meillä sattuu perheen synttärit suurimmaksi osaksi lumiseen aikaan, mutta onneksi saadaan viettää parit kesäsynttärit. Ja no, minusta ihan hyvä syy juhlaan on seki, että ruusut alkaa kukkimaan!

 

Yhtä tärkeää kuin on suunnitella puutarhan hyötyosaston lajivalikoimaa, niin minusta myös kesäkukkien ja perennojen suunnittelu on tärkeää. Ne antaa puutarhalle viimeistellyn ja juhlavan ilmeen. Yksivuotiset kesäkukat on siitä ihania, että huolellisella hoidolla ne jaksavat kukkia läpi koko kesän aina ensimmäisiin pakkasiin saakka. Perennoilla sen sijaan kukinta ajoittuu kullekin lajityypilliseen aikaan pitkin kesää. 

 

 

Juhlan aika
Juhlan aika
Juhlan aika
Juhlan aika

Puutarhaa voi koristaa erilaisilla kukka-asetelmilla, leikkokukilla ja tietysti perinteisin kukkapenkein. Näistä kaikista voi ammentaa hyötykäyttöön koristeita.

 

Kakkujen ja muiden syötävien koristeeksi käy hyvin esimerkiksi orvokit, ruusut, kurjenpolvet, maitohorsmat, pelargonit, syreenit, ruiskaunokit, kehäkukat, samettikukat, apilat ja päivänkakkarat. Itse pyrin omassa puutarhassa pitämään aina myös syötäväksi kelpaavia kukkia niiden syötävyyden ja koristearvon takia. Syötävien kukkien maku yleensä on hyvin mieto, joten itse leivonnaisten maun takia ei tarvitse olla huolissaan.

 

 

Juhlan aika

 

Kukkapenkeissä upeita ja koristeellisia kukkijoita ovat suurine kukkineen tulppaanit, narsissit, pionit, ruusut, syreenit ja daaliat. Mitä suurempi kukinto, sen juhlavampi tunnelma!

 

Mie ruukaan nykyisin surutta leikkoa kauneimmat kukat maljakkoon, kukat yleensä kyllä tykkää leikkaamisesta ja innostuvat kukkimaan entistä kovemmin.

 

 

Juhlan aika
Juhlan aika

Erilaiset marjat sopivat myös koristekäyttöön, ihanan luonnollisen aromikkaat marjat tuovat makua ja väriä koristeluun. Meillä hyvin menestyy puutarhoissa mansikat, herukat, vadelmat, hunajamarjat ja luonnosta voi täydentää  valikoimaa mustikoilla, puolukoilla, hilloilla (tai lakoilla) ja karpaloilla. Pst, karpalo ja kinuski yhdessä on ihan mieletön!

Meidän perheen yksi lemppari pikakakkuohje on tämä:

 

Marenkikakku

Tähän tarvitaan

2 kpl valmiita marenkipohjia

2 dl vispikermaa

1 tlk sitruunarahkaa

1 rkl sokeria

100 g fariinisokeria

2 dl kuohukermaa

tuoreita marjoja koristeluun

Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua noin 15 min. Anna kastikkeen jäähtyä (kiireessä laita kattila kylmään vesihauteeseen). 

Mittaa vispikerma vatkauskulhoon, vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri.

Kokoa marenkipohjat, kermavaahto ja kinuskikastike vuorotellen kakuksi. Lopuksi koristele marjoilla ja kinuskikastikkeella. Tarjoile heti. 

Juhlan aika
Juhlan aika
Juhlan aika

Toivottavasti sieki inspiroiduit nyt suunnittelemaan ensi kesän kukkasuunnitelmia! Niinki tärkeitä kuin hyötykasvit on, niin minusta kyllä myön tämmönen sielun ruoka on yhtä tärkeää ❤️

Sitä paitsi, onhan tämä minun synttäripäivä todella hyvä päivä kirjoitella juhlavammista jutuista ❤️

Kiitos ku jaksoit taas viettää pienen hetken kanssani! ❤️

Juhlan aika

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Käyntiosoite puutarhalle

Sodankyläntie 1000

99270 Hormakumpu

Tervetuloa! ❤️

Tilaa verkosta tai tule paikan päälle
Toteutan unelmiani puutarhalla!
Laura

Ota yhteyttä

Osoite

Sodankyläntie 1000
99270 Hormakumpu

Sähköpostiosoite

Puhelin

Otathan ensisijaisesti yhteyttä viestillä. Me pystymme vastaamaan puheluihin vain rajoitetusti. Kaunis kiitos!

044 306 2088